جمعيه رساله لاعمال الخيريه بطنطا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

+2
ملاك
Admin
6 مشترك

اذهب الى الأسفل

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Empty اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

مُساهمة من طرف Admin الأحد سبتمبر 14, 2008 6:25 am

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Eoa_ca10
اليوم مسابقه عضو فى مطبخ
سوف تقام هذه المسابقه وليس بها اى شروط سوى ان تكون عضو فى المنتدى فقط
والمطلوب من كل عضو انه يكتب طبخه او اكله بيحبها وبيعرف يعملها
يكتب طريقه عملها حتى اكلها Laughing Laughing
وبعد كدة يرشح اى عضو يدخل بعده ويكتب هو كمان الاكله او الطبخه الى يحبها وبيعرف يعملها ويكتب ايضا تفاصيل عملها
وفى النهايه سوف يأخذ بافضل أكله واحسن طريقه صناعه الاكله
وشكرا للجميع
وارجو التعاون من الجميع




اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ E6517a10
اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Heed_010
Admin
Admin
Admin
Admin

عدد الرسائل : 38
الموقع : www.elnour2474.jeeran.com
تاريخ التسجيل : 07/08/2008

https://resala.ahlamontada.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Empty رد: اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

مُساهمة من طرف Admin الثلاثاء سبتمبر 16, 2008 6:00 am

السلام عليكم
يا جماعه انتوا فهمتوا المسابقه
وايه الحكايه
اقولكم هابدأ انا المسابقه كنت اتمنى ان حد يدخل ويبدأ المسابقه
لكن خير
عموما فى Smile Smile أكله على قدى وهى ( الشكشوكه )
المقادير
بيض - بصل -طماطم - فلفل اسود - ملح

الطريقة
1- يقطع البصل الى قطع صغيره و يحمر على النار .

2- في اثناء ذلك يقطع الطماطم ثم يضاف إليه .

3- ثم يسكب عليه البيض المخفوق .

4- مع ملاحظة الإستمرار بالتحريك حتى ينضج البيض .

5- ثم يضاف اليه الملح والفلفل حسب الرغبة .

SmileSmileSmile على قدى بقى

جينا للمهم ارشح عضو بعدى


ملاك
مشرف المنتدى التربوى



يلا ورينا الشطاره فى المطبخ
والى الملتقى مع العضو الجديد

Admin
Admin
Admin
Admin

عدد الرسائل : 38
الموقع : www.elnour2474.jeeran.com
تاريخ التسجيل : 07/08/2008

https://resala.ahlamontada.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Empty رد: اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

مُساهمة من طرف ملاك الثلاثاء سبتمبر 16, 2008 6:24 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته




ماشاء الله ولاقوة الا بالله على الخطط الشريرة اقصد الافكار الجميلة




وسلمت ايدي الادمن بورك فيكم يافندم


بس ايه المواهب الجميلة دي ربنا يستر




وشكرا على الورطة Rolling Eyes Very Happy


هو الخوف على الاعضاء الافاضل وحبيباتى الفضليات حفظ الله الجميع




طيب ياجماعة علشان نبقى على نور من الاول


الكل كده يحجز في الطوارئ مش اي حجز يعنى


Very Happy ونربط الاحزمة ونكتب الوصية




الله المستعان
ملاك
ملاك
مشرف المنتدى التربوى
مشرف المنتدى التربوى

عدد الرسائل : 55
تاريخ التسجيل : 07/08/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Empty رد: اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

مُساهمة من طرف ملاك الثلاثاء سبتمبر 16, 2008 6:24 am


بطاطس باللحم المفروم

[المقادير]
كيلو بطاطس
نص لحم مفروم
3 بيضات
2 ملعقة سمن
2 حبة طماطم
توابل ( فلفل اسمر وملح ]طريقة العمل]

[اولا]
[/نقوم بتعصيج اللحم المفروم عن طريق معلقتين سمن مع عصير الطماطم وفلفل وملح بشكل كافي لمذاق مالح معتدل ووضعه على النار حتى يتم تعصيجه وتسويته

ثانيا
نقوم بتقشير البطاطس وتقطيعها مكعبات صغيرة ليتم سلقها
وبعد سلقها نقوم بهرسها في اناء
نقوم بكسر بيضتين في اناء منفرد ووضع فلفل اسمر عليها وملح بسيط جدا وخفقها جيدا
ثم وضع هذا المزيج من البيض على البطاطس
وتقليب الخليط بشكل جيد

ثالثا
نقوم بدهن صنية الفرن التى اعددناه للعمل
تدهن جيدا بكافة جوانبها ونقوم بوضع نصف خليط البطاطس فيها وفرشه جيدا
ثم وضع اللحم المفروم المعصج عليه وفرشه عليها بشكل جيد وتوزيعه ليغطى كل البطاطس
ثم وضع الجزء المتبقي من البطاطس فوق اللحم المفروم مرة اخرة
نقوم بكسر البيضة المتبقية في اناء منفرد ووضع فلفل اسمر وملح بشكل بسيط جدا وخفقها جيدا
ثم نقوم بدهن صنية البطاطس بهذة البيضة ليكن منظر قطع البطاطس محمر وجذاب من الخارج

رابعا

يجهز الفرن ونقوم بوضع الصنية فيه
وننتظر حتى يتم نضجها


[خامسا]
تقطع البطاطس بالصينية ليتم تقديمها في طبق العرض


بالهنا والشفا اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Icon_razz

اه نسيت

سادسا \
لوحد بطنه وجعته الطوارئ مستنية [/font]اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Marsa187اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Icon_razz[img]
ملاك
ملاك
مشرف المنتدى التربوى
مشرف المنتدى التربوى

عدد الرسائل : 55
تاريخ التسجيل : 07/08/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Empty رد: اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

مُساهمة من طرف ملاك الثلاثاء سبتمبر 16, 2008 6:28 am

[center][right]تمام بعد اذن شروط المسابقة
انا طماعة شوية
فيه دين عايزه ارده
وكمان اخد فرصتي في ترشيح عضو بعدى

الدين
انى برشح الادمن يمتع القصر العينى monkey بالضحايا باكلة تانية

والترشيح
ياريت نتشرف جميعا بطبق الهنا من الاخت الغالية حاملة المسك
[/size]
ملاك
ملاك
مشرف المنتدى التربوى
مشرف المنتدى التربوى

عدد الرسائل : 55
تاريخ التسجيل : 07/08/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Empty رد: اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

مُساهمة من طرف Admin الثلاثاء سبتمبر 16, 2008 9:08 am

السلام عليكم
جزاكم الله خيرا على مروركم
وبالنسبه لرد الدين
مقبول منكم
بس هاتنتظرونى ادخل المطبخ تانى والمره دى انا غير مسئول عن الى هايجرى
اصلى مش بعرف اطبخ
لما اجهز الطبخه واجرب فيها هاقولكم رئى واقولكم على طريقه عمايلها ومقاديرها
lol! Very Happy SmileSmile
والى اللقاء مع الاكله ان شاء الله
Admin
Admin
Admin
Admin

عدد الرسائل : 38
الموقع : www.elnour2474.jeeran.com
تاريخ التسجيل : 07/08/2008

https://resala.ahlamontada.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Empty رد: اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

مُساهمة من طرف مي الثلاثاء سبتمبر 16, 2008 8:40 pm

طريقه عمل كنافه جامده طحن


المقادير: 1-كيلو كنافه مجمد بالثلاجه
2-ربع كيلو كريمه لباني
3-ربع كيلو عجوي او بلح اسود
4-2كوب عسل للكنافه
الطريقه: *تقطع الكنافه الي قطع صغيره ويسهل ذلك عندما تكون مجمده
*تحمر الكنافه بالسمن حتي يصير لونها بني فاتح ويجب ان تقلب باستمرار حتي يصير لونها موحد وكي لا تحترق
*ناخد كوب العسل ونسخنه حتي يصير لونه بني كالكراميل ونضيف اليه الكريمه اللباني وبعدها نضيف العجوي طبعا بدون نوي وممكن استبدالها بالبلح الاسود
*يترك هذا الحشوبعيدا عن النار حتي يصبح قوامه سميك بعض الشيء
*نأتي بالصينيه او الطبق الذي سوف نضع فيه الكنافه ونضع نصف الكميه من الكنافه ثم نضغط عليها ونسكب عليها العسل ونضع الحشو المجهز من قبل ثم نضع عليه نصف الكميه المتبقيه من الكنافه ونضغط عليه ونسكب عليه بعض العسل
*نضع الكنافه بالثلاجه ونتركها حتي يسمك قوام الحشو وتقطع وتقدم بعد ذلك
ملحوظه : يمكن الاستغناء عن العسل المضاف فوق الكنافه حيث ان الحشو عالي السكر ويمكن اضافه مكسرات بالحشو كالبندق او السوداني ولكني افضلها بدون مكسرات
انا مش مسؤله عن اي اصابات تسمم drunken: drunken [img][/img]







:
مي
مي
عضو جديد
عضو جديد

عدد الرسائل : 3
تاريخ التسجيل : 15/09/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Empty رد: اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

مُساهمة من طرف Admin الأربعاء سبتمبر 17, 2008 7:25 am

السلام عليكم
بعد العوده بكم مره اخرى
بعد تجربه عمل الغريبه
جبتلكم طريقه عمايلها
وطبعا بعد ما جربتها واكلتها
والحمد لله انا لسه صاحى
بس غير مسئول عن اى حد يزود فى المقادير وبعدها يروح القصر العينى الى اشار عليه
ملاك
مشرف المنتدى التربوى
الى الغربيه
--------------------------------------------------------------------------------


الغريبة



المقادير :

6 كوب دقيق منخول

1 كوب سمن

1 كوب سكر بودرة منخول

بياض بيضة , فانليا



للتجميل:



لوز فسدق أو اى شى من المكسرات المفرى



الطريقة :



يخفق السمن بملقة خشب أو بالمضرب الكهربائى حتى يصير هشا يضاف السكر اليه بالتدريج مع الاستمرار فى الخفق ختى يصير الخليط مثل الكريمة ويخفق بياض البيضة مع الفانليا بالشوكة ويضاف الخليط السابق وتخفق المقادير جيدا ويضاف الدقيق بالتدريج ويقلب المقدار دون دعك حتى تتكون عجينة ناعمة يمكن تشكليها وتشكل على هيئة كرات صغية ويضع فى وسكها المكسرات وترص الواحدات متباعدة فى الصاح الخبيز وتخبز فى فرن هادئ الحرار حتى يتم النضج مع مراعاة عدم تغير لونها ترفع الغريبة من الصجات بعد ما تبرد نهائ

وجزاكم الله خيرا
ودلوقتى من حقى ارشح عضو جديد
الترشيح العضو تامر عبد الرحمن مشرف ادارى بالجمعيه
ومنتظرين العضو يدخل المطبخ
والى اللقاء مع العضو تامر عبد الرحمن
Very Happy Very Happy


عدل سابقا من قبل Admin في الأربعاء سبتمبر 17, 2008 9:09 am عدل 1 مرات
Admin
Admin
Admin
Admin

عدد الرسائل : 38
الموقع : www.elnour2474.jeeran.com
تاريخ التسجيل : 07/08/2008

https://resala.ahlamontada.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Empty رد: اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

مُساهمة من طرف تامر عبد الرحمن الأربعاء سبتمبر 17, 2008 8:02 am

ارسل اطبع طاجن السمك الهندي.. حار

المقادير:
فيليه سمك مقطع إلى مكعبات
بصلة مبشورة ناعم
فصين ثوم شرائح
زنجبيل مقطع قطع صغيرة
طماطمتين مقشرة ومفرومة
كوب تمر هندي
كوب لبن جوز الهند
خل التفاح
ملعقة من بذور الكمون
فلفل حار حسب الرغبة
ملح
ملعقة صغيرة حلبة يمكن الإستغناء عنها
بذور هيل

الطريقة:
- نضع الثوم في المطحنة ونضيف نصف مقدار البصل والزنجبيل والكمون والحلبة ومقدار صغير من بذور الهيل ونضيف لها خل التفاح بالتدريج حتى يصبح لدينا مزيج جامد.

- نحضر مقلاة ونضع فيها البصل مع ملعقتين زيت ويقلب جيدا إلى أن يصير لونه ذهبي وتضاف الطماطم وتقلب جيدا ونضيف 1\2 مقدار الخليط السابق ونضع قطع السمك وتقلب جيدا في المقلاة على نار متوسطة ونضيف تمر الهندي وحليب جوز الهند وبقية المكونات... وتقلب جيدا وتترك لتغلي على النار ثم تسكب في طاجن فخاري وتدخل لفرن حار حتى تتسبك ويكتمل نضجها وتقدم مع الخبز الهندي أو الأرز الأبيض والسلطة الخضراء.

بالنسبه للترشيح
ارشح العضو الجديد طاهر
نتمنى انه يبقى العضو الفعال بالمنتدى
منى العضو الجديد فى المطبخ
تامر عبد الرحمن
تامر عبد الرحمن
مشرف ادارى بالجمعيه
مشرف ادارى بالجمعيه

عدد الرسائل : 10
تاريخ التسجيل : 21/08/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Empty رد: اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

مُساهمة من طرف طاهر الأربعاء سبتمبر 17, 2008 8:37 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
هذا ردي والله حسبي لأني ماكنتش عاوز ادخل في أمور الطبيخ لأن الله حليم ستار ويسامح اللي كان السبب
لأنه عارف اني بصمجي طحن في موضوع الطبيخ والكوسة والبقدونس ومحشي الحلل " بحب المحشي جدا " وفيه طريقه جديدة لعمل المحشي بس هو مختلف من غير كرنب ولا وجع بطن وكمان عشان راحة اللي بيطبخ من غير رز خالص
هو بس فيه بقدونس لأنه صحي ومفيد جدا حسب ما سمعت وبالهنا والشفا كده بدون حشو ولا دوخة ووجع قلب وربنا يجعله عامر
وأرشح من بعدي الأستاذ الفاضل أستاذ الطبخ المحترم الشيف الجامد جدا
الأستاذ عبد العزيز باشا
طاهر
طاهر
عضو جديد
عضو جديد

عدد الرسائل : 19
تاريخ التسجيل : 11/09/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Empty رد: اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

مُساهمة من طرف zizo19802002 الأربعاء سبتمبر 17, 2008 9:26 am

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طريقة عمل فول جامد جدا بالزيت الحار من عند زيزو
المقادير
بجنيه واحد مصري لا غير فول ( طبعا )
معلقتين زيت حار
نصف ملعقة صلصة
ثوم مقطع الي قطع صغيرة
كمون وربع ملعقة فلفل اسمر
طريقة عمل الفول بالزيت الحار
يتم وضع الصينية التيفال على النار ووضع الفول
نضع الثوم على الفول والملح بعد ذلك الصلصة
والبهارات والفلفل الاسمر
وبعد تسوية المخلوط جيدا على النار يتم وضع الزيت الحار
وبالهنـــــــــــــــــــــــا والشفـــــــــــــــــــــا
والفول اللذيذ يتطلب تكويعة لمدة 20 ساعة حتى يتم هضمه جيدا ( دا إذا تم هضمه أصلا )
مع تحياتي فول عمكو زيزو العربية بجوار
جمعية رسالة بجوار الهولندية للزهور
وأرشح الأدمن لتقديم اطباق أخرى في رمضان
zizo19802002
zizo19802002
مشرف لجنه معارض الملابس
مشرف لجنه معارض الملابس

عدد الرسائل : 33
تاريخ التسجيل : 11/08/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Empty رد: اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

مُساهمة من طرف Admin الأربعاء سبتمبر 17, 2008 1:31 pm

السلام عليكم ورحمه الله
ما شاء الله
(((والفول اللذيذ يتطلب تكويعة لمدة 20 ساعة حتى يتم هضمه جيدا ( دا إذا تم هضمه أصلا )
مع تحياتي فول عمكو زيزو العربية بجوار
جمعية رسالة بجوار الهولندية للزهور
وأرشح الأدمن لتقديم اطباق أخرى في رمضان )))
خلاص جبنا عربيه فول بجانب الجمعيه والله عافارم عليك يا عبد العزيز Sleep Sleep Sleep
وبعدين هو ما فيش غير الادمن فى المنتدى يعنى كل عضو يدخل يرشح الادمن فى ايه بس يا جماعه
انا مش بعرف اطبخ اساسا وانا منظم المسابقه لتفاعل الاعضاء مع بعض
مش عشان كل عضو يدخل يورطنى
عموا يا زيزو مش هازعلك وادخل المطبخ تانى اقصد ثالث
بس المره دى هافكر فى حاجه جديده هاجرب اكله مش مصريه هاجيبها من النت واجربها
ايه رئيكم
يلا اسيبكم حالا واقابلكم بعد التفكير فى الاكله وتجربتها
والسلام عليكم ورحمه الله
Admin
Admin
Admin
Admin

عدد الرسائل : 38
الموقع : www.elnour2474.jeeran.com
تاريخ التسجيل : 07/08/2008

https://resala.ahlamontada.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ Empty رد: اليوم فى مسابقه عضو فى مطبخ

مُساهمة من طرف ملاك السبت سبتمبر 20, 2008 2:46 am

ماشاء الله ولاقوة الا بالله
تسلم الايادي ياجماعة
هو تقريبا والله اعلم القصر العينى هيعمل خصم لينا ان شاء الله ماهو موسم بقى وجمعاء Very Happy

طيب بعد اذن الادمن بنرشح حضرتك يافندم باختصار علشان التوريطة نفسها تفضل ملازمة حضرتك ولان حضرتك مشهودلكم بالكفاءة
بالتوفيق والستر على الضحايا Very Happy
ملاك
ملاك
مشرف المنتدى التربوى
مشرف المنتدى التربوى

عدد الرسائل : 55
تاريخ التسجيل : 07/08/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى